toen den bosch zichzelf niet was

1 december 2022 was het dan zover. De boekpresentatie van 'Toen Den Bosch zichzelf niet was’. Heel officieel allemaal in de raadszaal van het Stadhuis, onder grote belangstelling, in aanwezigheid van Burgemeester Jack Mikkers. In het voorjaar van 2020 ontstond het idee bij Bart Huijs en Denise Wieldraaijer om een boek te maken over de bizarre tijd waar we in beland waren. Bart en Denise haalden journalist/stadschroniqueur Eric Alink erbij, want wie beter dan Eric kan zo’n boek schrijven? En ze vroegen Yell & Yonkers voor de grafische vormgeving. Dit alles met ondersteuning van Gemeente 's-Hertogenbosch. Het was een fantastische klus waar we maandenlang keihard aan gewerkt hebben.
Aan de hand van een uitgebreid logboek, interviews en straatgesprekken, themateksten, columns en unieke foto’s – van avondklokrellen tot ziekenhuisverdriet – ontstaat scherp zicht op de bewogen periode 2020-2022.
Met grote zorgvuldigheid heeft Eric Alink woorden weten te geven aan hoe verschillende mensen deze tijd hebben beleefd. Iedereen heeft een stem gekregen. Van burgemeester tot kunstenaar. Van JBZ-anesthesist tot tegenstander van het coronabeleid. Van overlever tot ondernemer.
'Toen Den Bosch zichzelf niet was', is een herinneringsboek voor deze en volgende generaties.
Alle makers van dit boek hebben tegen sterk gereduceerd tarief gewerkt. Voor de opbrengst wordt een goed doel binnen de gemeente gezocht. 
Het boek is te koop (€22,50) in boekwinkels in Den Bosch of via Denise Wieldraaijer, denise@metpunch.nl.